UKK / FAQ

Tällä sivulla vastaamme asiakkaidemme esittämiin usein kysyttyihin kysymyksiin

Kuinka usein toimitatte tilauksia?
Tällä hetkellä toimitamme tilauksia kerran kahdessa viikossa myynti alueillamme. Toimitusaika ilmoitetaan tilauksen teon yhteydessä sekä sähköpostiin tulevassa tilausvahvistuksessa. 

Mistä tiedän milloin tilaus saapuu?
Kuljettajan lähtiessä liikkeelle lähetämme sinulle muistutusviestin. Tilaus saapuu yleensä 15 minuutin - 2 tunnin välillä ilmoituksesta.

Kuinka läheltä tuotteet oikeasti ovat?
Valitessasi sivuiltamme sinua lähimmän paikkakunnan löydät helposti lähimmät tuottajasi. Useat tuottajat toimittavat tuotteita laajalle alueelle, mutta usein etäisyyttä sinun ja tuottajan välillä on alle 50 km.

Kenen tuottajien tai valmistajien tuotteita on myynnissä?
Tuotteiden valmistajat ovat pääsääntöisesti oman maakuntasi tuottajia ja usein pidemmälle jalostetut tuotteet on myös valmistettu samassa maakunnassa. Tuottaja tai valmistaja on aina mainittu tuotteiden yhteydessä, joten sinun on helppo tunnistaa omat suosikkisi.

Mistä löytyvät tuotteiden allergeenit?
Tuotteiden raaka-aineet on lueteltu, jokaisen tuotteen tiedoissa, jotka löytyvät klikatessa tuotetta. Allergeenit vaihtelevat tuotepakkauksista riippuen ja asiakkaan on hyvä perehtyä tuoteselosteisiin ennen tuotteen ostamista. 

Mitä jos tilauksesta puuttuu tuote tai raaka-aine on pilaantunut?
Tilanteissa, joissa tilaukselta puuttuu tuote tai tuote on viallinen, pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme info@vaskio.com. Näin pystymme korjaamaan tilanteen mahdollisimman pian.